Complexe ruimtelijke plannen, wij houden ervan

In september was er grote opluchting bij collega Gabi Stoffelen. Het bestemmingsplan voor Landgoed de Kleverbergh, waar zij mede-initiatiefnemer voor is, was onherroepelijk geworden. Daardoor kunnen de initiatiefnemers nu vervolgstappen zetten voor de bouw van achttien kleine woningen en aan het landgoed gerelateerde bedrijvigheid.


Voor de Kleverbergh is een plan gemaakt om een voormalige manege om te vormen naar een nieuw landgoed via het bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap. Een groep initiatiefnemers heeft daar anderhalf jaar aan gewerkt. Om het plan te laten slagen is nauw samengewerkt met overheden en belanghebbenden, zoals buren en belangenverenigingen. Daarnaast is met creativiteit en ervaring het bestemmingsplan door de procedure geloodst. Nu het bestemmingsplan definitief vastgesteld is, kunnen de initiatiefnemers verder met de realisatie van de plannen.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt de bouw van 18 kleine woningen mogelijk en landgoed gerelateerde bedrijvigheid. Tevens borgt het plan dat er natuur wordt gerealiseerd, dat er alleen natuurinclusieve landbouw mogelijk is en dat woningen volgens ecologische principes worden gebouwd.

Een overzicht van het nieuwe landgoed de Kleverbergh.