Wat is Win3D?
Met Win3D kunnen mensen virtueel door het landschap lopen of rijden en rondkijken hoe dat landschap er in 3D uit ziet. We kunnen van de 3D-beelden hoogwaardige afbeeldingen en filmpjes maken. Die kunnen gebruikt worden in interactieve sessies en voor online of offline communicatie. Ook kunnen ze ingezet worden voor de beoordeling van de ruimtelijke en landschappelijke impact van bijvoorbeeld windmolens, zonnepanelen, beplanting of andere ruimtelijke ingrepen.
3D Landschapsmodel
De aantrekkelijke driedimensionale weergave van Win3D biedt vele mogelijkheden om veranderingen in het landschap te visualiseren. Win3D beschikt over waarheidsgetrouwe 3D-versies van diverse windturbines van vrijwel alle fabrikanten. Hierdoor kan de impact van verschillende (draaiende!) windmolens worden onderzocht. We kunnen in Win3D verschillende versies samenstellen van zonnevelden en -parken, ook met rijdende zonnepanelen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de landschappelijke invloed van vergroening of de aanplant van landschapselementen of andere beplanting in 3D te bekijken.
Eerlijk beeld
Met Win3D kunnen wij een eerlijk beeld schetsen van de toekomstige situatie. Ons model kan zowel gebruikt worden bij planvorming als voor visualisatie. Win3D maakt het mogelijk om waarheidsgetrouwe beelden te maken voor windturbines en zonneparken in het landschap en (nabij) de stedelijke omgeving. Van het visualiseren of vormgeven van energieopgaven en warmtevragen tot landschap- en gebiedsontwikkeling, wij kunnen het.
Eenvoudig navigeren
Het doel van Win3D is om op eenvoudige wijze gezamenlijk in 3D te kunnen ontwerpen en plannen door in 3D door het landschap te navigeren. De besturing is gebaseerd op 3D-games en maakt het voor gebruikers (onder begeleiding) mogelijk om zelf door het landschap te bewegen en alle mogelijke kijkrichtingen te verkennen. Het is makkelijk door het landschap en de lucht te navigeren en zo vanaf elke gewenste positie de impact van een ruimtelijke ingreep te bekijken.
Ontwerpen met scenario’s
Met Win3D kunnen we ontwerpen maken van de plaatsing van windmolens, de aanleg van zonnevelden of andere ruimtelijke ingrepen. Mensen kunnen daarop direct vanaf verschillende standpunten de ruimtelijke impact beoordelen. Met Win3D kunnen mensen in groepssessies verschillende scenario’s bekijken en bespreken. Zo kan via een energieverkenning in 3D worden bekeken welke combinaties van bijvoorbeeld wind- en zonenergie lokaal mogelijk zijn om een bepaalde doelstelling aan energieproductie te halen. Zo ontstaan verschillende scenario’s met meer of minder zon of wind, die allemaal een andere landschappelijke impact hebben.
Wil je ook op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!